Uusien kaverikoirien kurssi 12 - 13.10. 2019 Enonkoskella.

Teoriaosuus lauantaina ja  koirien soveltuvuustestaus sunnuntaina (mikäli koiria enemmän). Ilmoittautumiset ja lisätiedot 30.9 mennessä savonlinnan.kaverikoirat@gmail.com

Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaan!

 

Millainen koira sopii kaverikoiraksi?

Kaverikoirat ovat tavallisia aikuisia kotikoiria, joille on kertynyt elämänkokemusta erilaisista ihmisistä, paikoista, hajuista ja tilanteista. Kaverikoiran tulee olla terve, vähintään 2-vuotias, ihmisystävällinen koira, jolla on hyvä ja luottavainen suhde ohjaajaansa. Koiran tulee itse haluta ottaa kontaktia vieraisiin ihmisiin, eikä se saa häkeltyä erikoisista hajuista, liukkaista lattioista, yllättävistä liikkeistä tai äänistä. Koiran tulee kyetä toimimaan laumassa ihmisten ja toisten koirien kanssa, ja sen tulee olla ohjaajansa hallinnassa. Koiraa ei missään vaiheessa pakoteta tai käsketä vierailukäynnillä ottamaan kontaktia asiakkaisiin. Koiran tulee olla perusluonteeltaan toimintaan sopiva, ystävällinen ja ihmisistä kiinnostunut, joten koiraa ei erikseen kouluteta kaverikoiratoimintaan. Ikäviä kokemuksia saaneet koirat, aikaisemmin ihmistä kohtaan jossakin tilanteessa aggressiivisesti käyttäytyneet koirat tai koirat, joiden taustaa ei tunneta, eivät ole sopivia kaverikoiratoimintaan.

Mitä koiran ohjaajalta vaaditaan?

Koiranohjaajan tulee olla täysi-ikäinen, ja hänen tulee tuntea koiransa erittäin hyvin ja osata ennakoida sen käytöstä, sillä ohjaajan tehtävänä on tukea koiraa vierailujen aikana ja myöskin ymmärtää milloin koira ei enää viihdy vierailulla. Hänen tehtävänsä on taata turvallinen kohtaaminen sekä asiakkaalle, että koiralle. Koiranohjaajalla tulee olla riittävästi aikaa sekä halua sitoutua mukaan toimintaan. Koiranohjaajat Suomessa koulutetaan Kennelliiton kaverikoirakursslla. Myös koiran soveltuvuus kaverikoiraksi testataan kurssin yhteydessä.

Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan toimintaa, ota rohkeasti yhteyttä sähköpostitse. savonlinnan kaverikoirat (at) gmail.com (korvaa (at) @-merkillä).