Kennelliiton Kaverikoirakurssi järjestettiin ensimmäisen kerran Savonlinnassa syksyllä 2014. Tällä hetkellä mukana toiminnassa on koirakoita Savonlinnasta, Kerimäeltä, Punkaharjulta sekä Sulkavalta.

Kaverikoiratoiminta

Kaverikoiratoiminta on pyyteetöntä vapaaehtoistoimintaa, jolla pyritään koiran avulla tuomaan iloa ja elämyksiä ihmisille, joillla ei ole mahdollisuutta oman koiran pitoon.

Kaverikoiratoiminnassa koirien ohjaajat vierailevat koiriensa kanssa eri kohderyhmien, kuten lasten, kehitysvammaisten ja vanhusten luona esimerkiksi laitoksissa, kouluissa, päiväkodeissa ja päiväkeskuksissa. Toiminnan tavoitteena on ihmisten ilahduttaminen ja piristäminen, ja toiminnan lähtökohtana on, että kohtaamistilanteesta nauttivat ja saavat hyvä mielen kaikki osapuolet: asiakas, koiranohjaaja sekä koira. Kaverikoirat ja niiden ohjaajat ovat Suomen Kennelliiton kouluttamia. Toiminnassa mukana olevat koirat ovat tavallisia perhekoiria, perusluonteeltaan ystävällisiä ja ne ottavat oma-aloitteisesti kontaktin vieraaseen ihmiseen. Koirien soveltuvuus toimintaan testataan koulutuksen tai perehdytyksen yhteydessä. Lisätietoa Kaverikoiratoiminnasta löytyy Suomen Kennelliiton sivuilta.

 

Savonlinna

 

Yhteistyössä